Behandelkuren

Overzicht van de kuren:

 1. Reinigings kuur
 2. Vitaliteits kuur
 3. Vitaliteitskuur Plus (na griep, bij chronische verkoudheid, COPD e.d.)
 4. Vitaliteitskuur na Burn-out
 5. Hormooncyclus kuur

1. Reinigingskuur:                       
Voel je je de laatste tijd wat moe en futloos? Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel? Verloopt jouw stoelgang niet optimaal? Heb je regelmatig last van winderigheid, obstipatie of diarree? Heb je wel eens last van je maag of brandend maagzuur? Of heb je wel eens het gevoel dat dingen je zwaar op de maag liggen? Of heb je regelmatig last van misselijkheid of van zure oprispingen? Voel je je wel eens somber en heb je het gevoel dat je levensvitaliteit mist? Voetreflexzonetherapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de werking van jouw spijsverteringsstelsel en hierdoor de vitaliteit weer in jouw leven terugbrengen.
Heb je het gevoel dat je lichaam wel een oppepper in de vorm van een reinigingskuur kan gebruiken? Kies dan voor de Reinigingskuur. Door middel van een behandelcyclus van 6 voetreflexmassages die het afvoeren van afvalstoffen stimuleren zal het lichaam op een milde manier worden gereinigd. De massages die worden toegepast beïnvloeden de nieren en blaas, spijsverteringstelsel (darmen e.d.), ademhalingsorganen en het lymfesysteem. De Reinigingskuur bestaat uit 6 verschillende voetreflexmassages die gedurende een periode van het liefst 6  achtereenvolgende weken worden gegeven. Iedere massage duurt 45 minuten. Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft de Reinigingskuur een positieve werking op het spijsverteringsstelsel en daardoor op de gezondheid. 80% van de weerstand zit immers in je darmen. Door bepaalde reflexpunten en zones van de voet te masseren wordt in het lichaam de doorbloeding, celstofwisseling en doorstroming van energie gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor neemt de vitaliteit toe en is ontspanning voor lichaam en geest mogelijk.

Totaalprijs reinigingskuur (6 verschillende voetreflexmassages)                 € 195,- *

2. Vitaliteitskuur
Heb je veel last van stress doordat je bijvoorbeeld een drukke baan, de zorg voor de kinderen, sporten en een druk sociaal leven combineert? Neem je of heb je te weinig tijd voor ontspanning om jouw lichaam en geest weer op te laten met energie? Zitten je schouders en nek vaak vast, heb je vaak hoofdpijn, heb je de laatste tijd allerlei vage klachten of voel je je de laatste tijd nogal moe maar blijf je toch maar door rennen en vliegen? Al deze vage klachten zijn signalen van je lichaam. Je lichaam geeft eigenlijk aan dat je teveel vergt van jezelf, je lichaam protesteert en vraagt om jouw aandacht. Voetreflexzonetherapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan jouw ontspanning en gevoel van vitaliteit.
De Vitaliteitskuur richt zich op het herstellen van de vitaliteit door gerichte voetreflexmassages. Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft de Vitaliteitskuur een positieve werking op de gezondheid. Door bepaalde reflexpunten en zones van de voet te masseren wordt in het lichaam de doorbloeding, celstofwisseling en doorstroming van energie gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor neemt de vitaliteit toe en is ontspanning voor lichaam en geest mogelijk.
De Vitaliteitskuur bestaat uit een behandelcyclus van 7 verschillende voetreflexzonemassages die gedurende een periode van het liefst 7 achtereenvolgende weken worden gegeven. Iedere massage duurt 45 minuten. De eerste massage van alle kuren is altijd een ontspanningsmassage ter kennismaking, om je lichaam te laten wennen aan de prikkels van voetreflexzonemassages.

Totaalprijs Vitaliteitskuur (7 verschillende voetreflexmassages)                  € 230,- *

3. Vitaliteitskuur Plus  (na griep, bij chronische verkoudheid, COPD e.d.
Ben je vaak verkouden? Of heb je net een verkoudheid, griep of longontsteking achter de rug? Heb je last van (chronische) bronchitis of astma, COPD of longemfyseem. Zou je je graag beter, fitter en vitaler willen voelen? Dan is de Vitaliteitskuur misschien iets voor jou. De Vitaliteitskuur richt zich op het herstellen van de vitaliteit van het lichaam na verkoudheid en griep, op het verlichten van de klachten door COPD en astma en longemfyseem.
De Vitaliteitskuur Plus bestaat uit een aantal voetreflexmassages gericht op met name het ademhalingsstelsel . Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft de Vitaliteitskuur Plus een positieve werking op het ademhalingsstelstel en de gezondheid. Door bepaalde reflexpunten en zones van de voet te masseren wordt in het lichaam de doorbloeding, celstofwisseling en doorstroming van energie gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor neemt de vitaliteit toe en kan de balans in het lichaam worden hersteld.
De Vitaliteitskuur Plus bestaat uit een behandelcyclus van 7 verschillende voetreflexzonemassages die gedurende een periode van het liefst 7 achtereenvolgende weken worden gegeven. Iedere massage duurt 45 minuten. De eerste massage van alle kuren is altijd een ontspanningsmassage ter kennismaking, om je lichaam te laten wennen aan de prikkels van voetreflexzonemassages. 

Totaalprijs Vitaliteitskuur (7 verschillende voetreflexmassages)                 € 230,- *

4. Vitaliteits kuur na Burn-out
Ben je herstellende van een burn-out? Heb je langdurig het gevoel gehad dat je geen motivatie of energie meer kon vinden voor je werk of zelfs niet om leuke dingen te doen? Was de verhouding tussen jouw draagkracht en de draaglast gedurende langere tijd scheef? Vroeg je teveel van jezelf en ben je dus door je hoeven gezakt omdat je het allemaal niet meer op kon brengen?

Staat of stond jouw eigen gedrevenheid en neiging tot perfectie je in de weg? Wil je wel weer maar voel je nog niet de kracht om weer aan de slag te gaan? Heb je langdurig eigenlijk teveel van jezelf, van je lichaam gevraagd? Ben je op weg terug maar zou je graag wat extra ondersteuning willen om weer volledig te herstellen en weer volledig te kunnen functioneren en ook weer van het leven en je werk te kunnen genieten? Misschien is dan de Vitaliteitskuur na Burn-out iets voor jou?
De Vitaliteitskuur na Burn-out richt zich op het herstellen van de vitaliteit door gerichte voetreflexmassages. Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft de Vitaliteitskuur na Burn-out een positieve werking op de vitaliteit en gezondheid. Door bepaalde reflexpunten en zones van de voet te masseren wordt in het lichaam de doorbloeding, celstofwisseling en doorstroming van energie gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor neemt de vitaliteit toe en is ontspanning voor lichaam en geest mogelijk.
De Vitaliteitskuur na Burn-out bestaat uit een behandelcyclus van 8 verschillende voetreflexzonemassages die gedurende een periode van het liefst 8 achtereenvolgende weken worden gegeven. Iedere massage duurt 45 minuten. De eerste massage van alle kuren is altijd een ontspanningsmassage ter kennismaking, om je lichaam te laten wennen aan de prikkels van voetreflexzonemassages.

Totaalprijs Vitaliteitskuur (7 verschillende voetreflexmassages)          € 265,- *

5. Hormooncyclus kuur

De hormooncycluskuur is een cyclus van massages die kan worden toegepast bij hormonale problemen zoals:

 • menstruatieklachten in het algemeen
 • bij onregelmatige menstruatie
 • overgangsklachten (ter verlichting van klachten zoals nachtelijk transpireren, opvliegers, stemmingswisselingen, vermoeidheid e.d.
 • premenstruele klachten (voor de 1e menstruatie heeft plaatsgevonden)
 • vruchtbaarheidsproblemen bij man en/of vrouw (fertiliteit)
 • PMS (Premenstrueel Syndroom, klachten die vlak voor de menstruatie optreden)
 • midlife crises
 • impotentie
 • penopauze

N.B. deze kuur is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn!

De hormooncycluskuur richt zich op het herstellen van de hormonale balans in het lichaam door gerichte voetreflexmassages. Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft de hormooncycluskuur een positieve werking op de hormonale balans in het lichaam. De Hormooncycluskuur bestaat uit een behandelcyclus van 5 verschillende voetreflexzonemassages die gedurende een periode van het liefst 5 achtereenvolgende weken worden gegeven. De 1e behandeling van deze kuur vindt plaats op de 1e dag van de menstruatie of bij volle of nieuwe maan. De Iedere massage duurt 45 minuten. De eerste massage van alle kuren is altijd een ontspanningsmassage ter kennismaking, om je lichaam te laten wennen aan de prikkels van voetreflexzonemassages.
Als men zwanger probeert te worden is het verstandig om zowel de vrouw als de man te behandelen. Bij mannen wordt dan de cyclus van de vrouw aan gehouden. De hormooncyclus kan worden herhaald voor zover nodig/gewenst .

Totaalprijs hormooncyclus kuur (5 verschillende voetreflexmassages)    € 160,- *

* inclusief de 1e massage aanbiedingsprijs 2014