Introductie: Wat is voetreflexzonetherapie?

Voetreflexzonetherapie: ontspanning voor lichaam en geest !
In onze huidige maatschappij wordt er veel van ons verwacht. We moeten aan allerlei hoge eisen voldoen: een drukke baan, zorg voor de kinderen, sporten en een druk sociaal leven. Tijd voor ontspanning is er niet of nauwelijks, want we moeten zoveel. Dit kan ervoor zorgen dat de spanning in ons lichaam zich opbouwt. Onze schouders en nek gaan vast zitten, we kunnen hoofdpijn krijgen, soms leidt het tot een gevoel van uitputting en ontstaan allerlei vage klachten. Op dat moment geeft je lichaam eigenlijk aan dat er iets moet gaan veranderen, je lichaam protesteert en vraagt om jouw aandacht!

In de voetreflexologie gaat men er van uit dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Een goede energiedoorstroming in lichaam en geest vormt de basis voor een goede gezondheid, energieblokkades kunnen de oorzaak vormen van ziekten.

Hoe kan voetreflexzonetherapie daarbij helpen?
Voetreflextherapie is een natuurlijke vorm van genezen. Door de ontspannende en intensieve massagetechnieken heeft Voetreflexzonetherapie een positieve werking op de gezondheid, geeft verlichting van eventuele klachten en draagt bij aan een gevoel van vitaliteit.

Dr. Fitzgerald, een Amerikaanse arts heeft veel onderzoek gedaan naar de werking van voetreflexzonemassages. Zijn theorie achter voetreflexzonemassages is dat het hele lichaam weerspiegeld is op de voet, en een klein stukje op het onderbeen. Door het hele lichaam lopen duizenden zenuwen van en naar organen, lymfeklieren, weefsels, beenderen en spieren. De uiteinden van deze zenuwen zitten onder andere in onze voeten. In de voetreflexologie noemen we deze zenuwuiteinden reflexpunten en -zones. Zijn er lichamelijke of psychische klachten dan zullen de reflexpunten en zones op de voeten verandering laten zien. Door de juiste reflexpunten en zones van de voet te masseren (en dus te stimuleren) wordt in het lichaam de doorbloeding en doorstroming van energie gestimuleerd en afvalstoffen kunnen sneller worden afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen op deze manier worden verlicht of opgeheven. Inactieve of overactieve onderdelen van het lichaam gaan weer normaler reageren. Overspannen en (te) ontspannen reacties veranderen in meer uitgebalanceerde reacties.

Het doel van voetreflexzonemassages is dus het verkrijgen van balans in het lichaam. In balans zijn is niet gespannen en ook niet ontspannen, het is er precies tussen in. En wanneer lichaam en geest in balans zijn, is de mens gezond en in staat adequaat te reageren op alles dat er aan voeding en indrukken op hem of haar afkomt.

Voeten met zones

In onze Westerse samenleving raken wij elkaar steeds minder aan, maar juist een aanraking is heel belangrijk. Denk maar aan een arm om iemands schouder slaan als die persoon verdriet heeft, van dit gebaar gaat een troostende en koesterende werking uit. De voetreflexmassage geeft ook zo’n liefdevol gevoel, je voelt je veilig en gekoesterd. Hierdoor kunnen emoties gevoeld en doorleefd worden en spanning kan worden losgelaten. Onze psyche heeft een belangrijke invloed op hoe wij ons voelen. De voetreflexmassage zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. Maar dat is niet het enige: na een voetreflexmassage voel je je ook energieker en je bent meer alert! Een voetreflexmassage kan jou helpen spanning en emoties los te laten om je zo weer liefdevol in contact te brengen met jouw eigen lichaam en geest!

Even een moment voor jezelf!
Ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om je drukke bestaan even te vergeten en van een ontspannende voetreflexmassage te genieten. Voetreflextherapie is een uitstekende behandelvorm om klachtgericht behandelingen te ondergaan, maar uiteraard kun je ook bij Voetreflex Praktijk Delft terecht omdat je gewoon een heerlijk ontspannende en vitaliserende voetreflexmassage wilt!

Ervaar het zelf en gun jezelf een voetreflexmassage en ondervind wat dit kan betekenen voor jouw lichaam en geest!