De behandelingen

Alle voetreflexbehandelingen bij Voetreflex Praktijk Delft zijn er op gericht om de harmonie van lichaam en geest te herstellen. Het zelf genezend vermogen van de mens staat centraal, daarnaast neemt ook de wisselwerking tussen de mens en zijn omgeving een belangrijke plaats in. De behandelingen richten zich op de gehele mens en niet alleen op zieke delen. Het doel is het activeren en ondersteunen van de zelfhelende processen in het lichaam. Ons lichaam is in staat om veel zaken zelf op te lossen maar heeft soms een extra zetje nodig.

Voetreflextherapie is een uitstekende behandelvorm om klachtgericht behandelingen te ondergaan, maar ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om je drukke bestaan even te vergeten en van een ontspannende en vitaliserende massage te genieten en hiervoor kun je uiteraard ook bij Voetreflex Praktijk Delft terecht!

Tijdens alle voetreflexmassages is het belangrijk dat je je prettig voelt. In mijn praktijkruimte heb ik een massagetafel staan, je ondergaat liggend de massage. Een kussen, knierol, fleecedeken en ontspannende muziek op de achtergrond zorgen ervoor dat jij comfortabel en behaaglijk ligt. Jouw voeten zijn ingepakt in zachte schone handdoeken. Mijn advies is om de voetreflexmassage (zoveel als mogelijk) in stilte en met gesloten ogen te ondergaan omdat dit de ontspanning ten goede komt en je de behandeling veel bewuster zult beleven.

Praktijkruimte VRPD_350x352

Kennismakingsvoetreflexmassage:
Twijfel je nog of voetreflextherapie iets voor je is? Maak dan een afspraak voor een korte kennis-makingsmassage of bel of mail voor meer informatie.

Ontspannende Voetreflexmassage:
Een heerlijk ontspannende voetreflexmassage waarbij je lekker kunt wegdromen en de drukte van alledag even kunt vergeten. Na de voetreflexmassage wordt een voetbalsem op jouw voeten aangebracht. Kortom: lekker even ontspannen en gewoon even een moment voor jezelf! Ter ontspanning kun je éénmalig een behandeling voetreflexmassage ondergaan, maar uiteraard kun je deze voetreflexmassage ook regelmatig herhalen. Bijvoorbeeld elke week, eens in de twee weken, of bijvoorbeeld één1 keer per maand, maar natuurlijk is eens in de 5, 6 of 8 weken herhalen ook heerlijk. Dit geldt zowel voor de 30 minuten als de 45 minuten massage. De ontspannende voetreflexmassages zijn ook te verkrijgen in de vorm van een cadeaubon: Verras je partner, je vader of moeder, een vriend of vriendin of misschien wel een collega of familielid en geef een voetreflexmassage cadeau door middel van een cadeaubon!

Voetbad met olie naar keuze (alleen in combinatie met een massage)
Voorafgaand aan een voetreflexbehandeling of –massage: een warm voetbad met olie naar keuze. Het voetbad is een fijne manier om te beginnen met alle drukte van de dag los te laten en in het moment van de behandeling te komen.

Verwen voetreflexbehandeling:
De verwen voetreflexbehandeling bestaat uit een voetbad met olie naar keuze, een heerlijk ontspannende voetreflexmassage waarbij je lekker kunt wegdromen en de drukte van alledag even kunt vergeten, na de voetreflexmassage wordt een voetbalsem op jouw voeten aangebracht. Kortom: lekker ontspannen en gewoon even een moment voor jezelf! Deze massages zijn ook te verkrijgen in de vorm van een cadeaubon: Verras je partner, je vader of moeder, een vriend of vriendin of misschien wel een collega of familielid en geef een voetreflexmassage cadeau door middel van een cadeaubon!

Voetreflex behandelcyclus (in geval van klachten)
De 1e behandeling bestaat uit een intakegesprek en een kennismakingsvoetreflexmassage. Ik inventariseer waar jouw hulpvraag/klacht ligt. Aan de hand van een vragenlijst nemen we samen jouw situatie door. Daarna onderzoek ik jouw voeten om te zien of er veranderingen in de reflexzones te zien zijn. Hierna geef ik een eerste ontspannende voetreflexmassage ter kennismaking. Bij de 2e behandeling zal ik me verder in jouw situatie verdiepen aan de hand van een zogeheten voetenanalyse massage. De voetenanalyse massage is een voetreflexmassage waarbij ik een duidelijker beeld kan krijgen van waar eventuele klachten vandaan komen. Aan de hand van de bevindingen in het intakegesprek en de voetanalyse stel ik een individueel behandelplan voor je op. Je kunt een aantal behandelingen ondergaan die volledig gericht zijn op jou als individu. Geen mens is hetzelfde dus kan het voorkomen dat jouw behandelcyclus totaal afwijkt van iemand anders met dezelfde klachten. Een behandelcyclus bestaat uit ongeveer 6 tot 10 behandelingen. De periode tussen twee behandelingen is meestal één week. (dit wordt per keer bekeken en wordt in overleg afgesproken). Na afloop van de cyclus (of als de klachten verminderd zijn) kun je als je dat wenst, één keer per zes of acht weken terugkomen ter preventie.

Voeten op behandeltafel

Behandelkuren
Je kunt ook kiezen voor een van de behandelkuren van Voetreflex Praktijk Delft. Gericht op een aantal veel voorkomende klachten heeft Voetreflex Praktijk Delft een aantal behandelkuren samengesteld, de werking en inhoud van deze kuren tref je elders op de website bij Behandelkuren:

  • Reinigingskuur
  • Vitaliteitskuur
  • Vitaliteitskuur Plus (na griep, bij chronische verkoudheid en COPD e.d.)
  • Vitaliteitskuur na Burn-out
  • Hormooncycluskuur

Goed om te weten!
Voetreflextherapie ondersteunt de natuurlijke processen in het lichaam waardoor klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Voetreflextherapie is echter géén vervanging van een medische behandeling of bezoek aan een arts maar kan worden gezien als een waardevolle aanvulling!

In de volgende gevallen is het af te raden om een behandeling te ondergaan:
– hoge koorts
– infectieziekten
– risicovolle zwangerschap
– trombose
– ontsteking ader/lymfestelsel
– voetschimmel (grote plekken)